Tuinaanleg

 

Na het ontwerp komt de tuinaanleg van de tuin. Dit is niet zomaar iets. Wij hebben als hoveniersbedrijf veel ervaring in het aanleggen van tuinen. Bij ervaring moet ja dan niet alleen denken aan beplanting, maar ook aan stroomvoorziening, hemelwaterafvoer, schuttingbouw, vijvers, sproei-installaties etc. Wij beschikken hierbij over professioneel gereedschap en de juiste machines voor de uitvoering van onze werkzaamheden.

Het aanleggen van de tuin geschiedt ook weer in stappen:

Tuinaanleg

Stap 1: Het grondwerk wordt vericht.

Het grondwerk wordt verricht. Dit betekent dat, naar aanleiding van het ontwerp, de (onder)grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. Zo verschilt de ondergrond van de bestrating van de ondergrond van bijvoorbeeld een border. Onderdeel van het grondwerk is tevens het inmeten van de locatie van de (toekomstige) vijver of bijvoorbeeld blokhut.

 
 

Tuinaanleg

Stap 2: Bekabeling

Voor bijvoorbeeld verlichting in de tuin, vijverpomp of sproei-installatie wordt de bekabeling en buizen in de grond verwerkt. Ook als in het gekozen ontwerp geen kabels of buizen nodig zijn bestaat de mogelijkheid om er toch alvast rekening mee te houden. Wij denken graag met u mee, ook als het om eventuele, toekomstige, wensen gaat!

 
 

tuin door Arvid's Tuinen

Stap 3: ‘Dode’  materialen

Tijdens stap drie worden dode materialen geplaatst. Hier worden onder andere blokhutten, bestrating, schuttingen en vijvers onder verstaan.

 
 

tuin door Arvid's Tuinen

Stap 4: ‘Levende’materialen

De laatste stap omvat het planten van de bomen, heesters, vaste planten, etc.

De medewerkers van Arvid’s Tuinen zijn geschoold in het hovenierswerk en leggen uw tuin met zorg aan. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch wat mis gaan, dan is er garantie. Bij tuinaanleg (van een nieuwe tuin) geven wij één jaar garantie. Planten die dood gaan, worden door ons kosteloos vervangen. Maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van een, niet altijd te voorkomen verzakking van tegels, dan wordt dit door ons hersteld.

Als de tuin eenmaal is aangelegd dan volgt hierop het onderhoud